Lelystad, oktober 2017

Via Jan Nieuwenhuis (van het museum op Texel) is de onderstaande link ontvangen.
Dit is een leuk filmpje over het vliegtuig de Van Berkel in die tijd in gebruik bij de Koninklijke Marine.

Een geweldige indruk hoe dit vliegtuig was, en hoe er in die tijd mee omgegaan is. Even genieten van die goede oude tijd.

Klik op de link: http://in.beeldengeluid.nl/collectie/details/expressie/79724/false/true

Lelystad, september 2017

In augustus 2017 werd de Stichting Neptune Association benaderd per e.mail: W.A. van Berkel was mijn overgrootvader.
Deze achterkleinzoon had bij het opruimen van famliebezittingen, nog oude foto's gevonden van de fabricage van de vliegtuigen, waarvan wij een replica gemaakt hadden.
Ook een jubileumboek van 1898 tot 1948 was tevoorschijn gekomen. Hij vroeg of er van onze kant belangstelling voor was.
Het antwoord was zonder aarzelen duidelijk: uiteraard was er van onze kant belangstelling voor dit materiaal.
Aangezien de kleinzoon in Zweden woont duurt het even voor er kopie├źn, of het origineel naar Nederland zal komen.
De Stichting is ontzettend blij met deze historische gegevens, en ook de kleinzoon is vol bewondering voor de gemaakte replica Van Berkel WA.